email:Arjan.schobben@planet.nl | mobiel: 06 51888673

Drie daagse cursus acupressuur:

Arjanne Schobben is natuurgeneeskundig therapeut.

Haar passie voor paarden werd al snel gecombineerd met veel interesse voor de gezondheid bij de  paarden. Vooral een andere kijk op gezondheid en ondersteunen om de paarden optimaal te houden in hun gezondheid hebben gezorgd voor een ontwikkeling van verschillende therapieën.

 

Na een HBO opleiding Natuurgeneeskundig Therapeut volgden er nog meer opleidingen en cursussen om het werk gebied te verbreden.

 

 

De opleiding acupressuur heeft veel inzicht en mogelijkheden gebracht.

Na veel enthousiasme die deze therapie in de praktijk brengt, is het idee ontstaan om veel meer mensen te laten werken met acupressuur.

 

De enorm brede en ondersteunende therapie die toepasbaar is bij vele kleine en grote gezondheid problemen en daarnaast zeer zeker heel erg geschikt is om preventief toe te passen zodat het ontstaan van klachten duidelijk verminderd.

 

Cursus Shiatsu/acupressuur voor paarden

In deze cursus worden technieken van beide therapieën samen toegepast.

Het samenvoegen van de shiatsu en de acupressuur heeft ertoe geleid dat er een complete massage is ontstaan. Deze heeft invloed op lichaam en geest en op het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Shiatsu betekent "vinger druk"hierbij wordt gebruik gemaakt van handpalmen, vingers en duimen op pijnlijke plekken. Zo ontstaat er een drukpuntmassage.

Acupressuur is gebaseerd op het meridiaan systeem en de bijbehorende acupunctuur punten.

Wanneer je dit samen voegt ontstaat er een complete lichaamsmassage  die direct invloed heeft op de organen, orgaan systemen (o.a spijsverteringsysteem) activeert het immuun systeem en heel goed inzetbaar bij blessures en na ziekte.

In de cursus krijg je inzicht in de filosofie achter de acupressuur/shiatsu onderwerpen als Qi, yin yang en de vijf elementen komen aan bod. Tevens leer je hoe het meridiaan systeem in elkaar zit.

Kortom een zeer waardevolle, breed inzetbare complementaire cursus, waarbij je je eigen paard of als therapeut andere paarden zowel preventief als ondersteunend kunt helpen.

De cursus bestaat uit drie dagen.

Deze dagen zijn verspreid over ongeveer zes weken zodat er voldoende ruimte is om het geleerde in de praktijk te oefenen. Er zullen dan zeker vragen ontstaan die dan weer behandeld kunnen worden in dag 2 en 3.

Na de drie dagen zul je in staat zijn om de hele uitgebreide massage toe te kunnen passen en de filosofie erachter geeft je extra inzicht in vele problemen die je bij de paarden tegen komt. Je zult vele dingen leren herkennen.

 

De cursus bestaat uit drie dagen

Dag 1: Begint met een stukje theorie over de acupressuur gevolgd door het bespreken van zes meridianen. Daarna wordt er op de paarden geoefend

 

Dag 2: Wordt er begonnen met ervaringen uit te wisselen en de volgende zes meridianen

            daarna wordt er op de paarden geoefend.

 

Dag 3: Na het bespreken van alle ervaringen en vragen gaan we de meridianen samen

            voegen. Hierbij gaan we een basis behandeling aan de hand van enkele

            handelingen uit de shiatsu massage toepassen.

 

Aan het eind van de drie dagen ben je in staat om jou paard een basis behandeling te geven waarmee je ondersteunend werkt op de gezondheid van je paard.

Locatie:  Rockanje ( inschrijven via bovenstaand inschrijf formulier)

              De Bascule Lage Zwaluwe ( inschrijven via www.debascule.nl)

Data : 26 oktober, 9 november en 30 november, Tijden: 10.00 uur tot 16.00 uur Inclusief uitgebreide lunch. Na succesvol volbrengen van de cursus ontvangt u een certificaat. Voor meer informatie mail via contact formulier of bel 0651888673