email:Arjan.schobben@planet.nl | mobiel: 06 51888673

Acupressuur

Acupressuur is een vorm van genezen die meer dan 4000 jaar oud is. Het levert een grote bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van een dier. Er wordt gewerkt via het meridiaan systeem, dit is een netwerk van banen die alle lichaamsdelen van levenskracht voorziet met behulp van qi (energie).

Qi is de kracht achter alle lichaamsfuncties, zonder qi is er geen leven. Door te werken op de acupressuur punten balanceer je de qi in de meridianen. Hiermee herstel je alle blokkades zodat alles weer optimaal kan gaan functioneren.

Hiermee kun je ondersteunend werken bij blessures, emotionele problemen, stress en alle eerder genoemde aandoeningen en ongemakken (zie Bach en Essentiële oliën). Er zijn 12 hoofd meridianen en 8 wondere meridianen die links en rechts aanwezig zijn en die het fundament vormen.

Als er geen verstoringen zijn stroomt de energie ongehinderd door alle meridianen en is het dier (mens) gezond. Treedt er stagnatie op in één van de energiestromingen dan ontstaan er op den duur klachten. Ieder dier en mens bevindt zich continu in een toestand tussen ziek en gezond. Er zijn al lang verstoringen voordat iemand verschijnselen krijgt. Deze verstoringen zijn in de energiestroom van de meridianen te constateren voordat er symptomen zijn.