email:Arjan.schobben@planet.nl | mobiel: 06 51888673

Bach

Wat is bach therapie?

Het is een geneeswijze die zich richt op het “geheel” van het te behandelen dier.

De hulp die de bachbloesems kunnen bieden aan het dier (en aan de mens) sluit aan bij de overtuiging van Dr Bach, dat bij alle ziekte in de eerste instantie de gemoedstoestand van de patient en niet zijn ziekte moet worden behandeld .

Dr Edward Bach streeft genezing na d.m.v. herstel van de harmonie in het bewustzijn.

Zo kan een gezonde geest een gezond lichaam geven.

Bach bloesem therapie is een natuurlijke methode d.m.v. 38 verschillende bloesems van in het wild groeiende planten, struiken en bomen.

Ze zijn geen van allen schadelijk, werken niet verslavend en kunnen naast alle andere therapieën gebruikt worden.

 

 

Hoe werkt het?

Dr Bach ontdekte dat bepaalde bloesems met hun trillingsgetal overeenkomen met het trillingsgetal van onze emoties of gemoedstoestanden.

Hij heeft ze onderverdeeld in 38 emoties.

Bach bloesems worden dus ingezet om bepaalde verstoorde emoties weer in balans te brengen.

Elke emotie of gemoedstoestand, zoals hierboven beschreven, heeft een bepaald trillingsniveau. De remedies werken dan in op dat trillingsniveau en herstellen op die manier de balans. Het enige wat de druppels dus doen is uitbalanceren.

 

 

Gezonde geest gezond lichaam:

Ziekte kan ontstaan wanneer de balans tussen lichaam en geest verstoord is. Lichaam en geest zijn één voor zowel mens als dier.

Een verstoorde balans is dus een voedingsbodem voor ziekten.

Bij dieren kan een disbalans zich uiten in gedrags veranderingen (afwijkend gedrag), angst agressie of apathie of futloos enz.

Ook bij fysieke klachten ligt de oorzaak vaak aan mentale disbalans, spijsverteringsproblemen, luchtwegproblemen enz.

Bach en Essentiële oliën en Acupressuur zijn waardevolle therapieën om het dier mee te behandelen en de disbalans te herstellen. Deze drie therapieën vullen elkaar heel goed aan.

Hoe meer we balans kunnen behouden of herstellen tussen lichaam en geest hoe beter we momenten van overbelasting aan kunnen en dus op kunnen vangen.