email:Arjan.schobben@planet.nl | mobiel: 06 51888673

Over mij

In mijn eigen zoektocht naar oplossingen voor klachten bij mijn eigen paarden ben ik me steeds meer gaan verdiepen in “natuurlijke therapieën”.

Dit heeft geresulteerd in verschillende opleidingen en cursussen om steeds meer inzicht en helderheid te krijgen in de problematiek die ik ben tegengekomen tijdens mijn omgang met paarden. Ik heb een HBO opleiding toegepaste natuurgeneeskunde gevolgd en een opleiding acupressuur voor paarden, daarnaast meerdere aanvullende cursussen waaronder homeopathie en werken met de lecher antenne (alle gediplomeerd).

Iedereen loopt vroeg of laat wel eens tegen een probleem aan wat niet met een reguliere medicatie op te lossen is of iets wat steeds weer terug keert. Op dat moment kan ik gaan zoeken naar de oorzaak achter de oorzaak en de klacht vanuit dat punt gaan bekijken en  behandelen. Dat wil niet zeggen dat reguliere geneeskunde niet verhelderend is. Diagnose van een dierenarts is in  heel veel gevallen een noodzaak!

Ik zie "natuurgeneeskunde" dan ook als een aanvulling op de reguliere geneeskunde en zeker niet als vervangende geneeskunde. Het samengaan van beide is daarom een veel beter en breder alternatief.

 

Mijn links

  • DeBascule.net is een trainings/cursus centrum waar op dezelfde basis trainingen worden gegeven. Alles draait om de balans zowel in gezondheid als in training.