email:Arjan.schobben@planet.nl | mobiel: 06 51888673

Paard Montana
Montana is begonnen twee jaar geleden met vier dikke benen. De veearts gaf me mokzalf voor mok, daarna kregen we te horen of ze misschien een blessure zou hebben, foto's laten maken. Waren prima foto's niets waar we zorgen om moesten maken. Een tweede controle misschien iets over het hoofd gezien maar deze bleef ook bij mok.

Uiteindelijk is in haar neus een abces gesprongen waar door wij doorgestuurd werden naar Utrecht, daar aangekomen moest ze door een MRI-scan om te kunnen constateren dat ze een rotte kies had. Deze ontsteking veroorzaakte dikke benen omdat alle afvalstoffen nergens meer heen konden. Het paard was ook blijven eten, ze is geopereerd, daarna 6 weken gespoeld en mocht toen weer naar huis.

Dachten haar even wat tijd te gunnen om op te knappen maar in plaats daarvan ging het niet veel beter, haar benen verbeterde iets maar haar lichaam herstelde niet.Ze viel af en sloeg veel in haar stal en viel met haar lichaam tegen het schot aan en gaf mij te kennen dat het niet goed met haar ging.Ik ben toen naar een kliniek in Lienden gegaan en ook zij konden mijn bevindingen opmerken en gingen haar verder onderzoeken, na allerlei onderzoeken in het bloed en beluisteringen bleek dat ze meerdere maagzweren had vanwege haar ziekteproces met medicijnen en pijn en vervuild bloed door het abces.

Het was voor het paard bijna onmogelijk om zelf uit het diepe dal te komen, ze had nog weinig plezier, geen interesse wat er om haar heen gebeurde, bijna een oud paard…

Ik ben toen getipt door een lieve paardrij vriendin/collega die baat had bij paardnatuurgeneeskunde en mij vertelde dat zij misschien kon helpen, mocht het niets zijn dan zou het ook geen schade aanbrengen.

Nu ben ik dit gaan proberen met druppels voor het afweersyteem en wat druppels om de apathie op te heffen en behandelen met acupressuur. Na ongeveer 4 weken begonnen we een reactie te zien, dat het haar iets doet, ze wordt weer dikker en is weer levendiger, het gaat niet snel maar stukje bij beetje hoop ik dat het haar gaat lukken. We zijn nu in het proces 2 maanden op gang en gaat het met kleine stapjes steeds beter met Montana…

Gelukkig kunnen we haar helpen haar eigen kracht terug te vinden om verder te herstellen, nadat de medische wereld had bepaald dat ze verder niets voor haar konden betekenen.

Ik ben erg blij dat Arjanne, mij en Montana heeft kunnen helpen.

Groetjes Caroline Geeve-Roos